Wat is migraine?


(en: wat is het niet?)
Migraine is een een aanval van heftige hoofdpijn. Zo'n aanval kan een halve dag tot drie dagen duren. Naar schatting lijdt ongeveer tien procent van de Nederlanders aan migraine. 

Wat zijn migraine klachten?
De hoofdpijn tijdens een migraine-aanval is bonzend, meestal aan één kant van je hoofd. Kost voor de aanval zie je soms schitteringen, flitsen of golvende beelden. Er is bij migraine vaak ook sprake van misselijkheid.

Migraine is niet de oorzaak!
In plaats van je klachten als migraine te bestempelen, ligt onze focus vooral op het verklaren waarom de migraine níét de oorzaak is van je klachten. Hoe gek dit nu misschien nog klinkt.

Bekend van:

holistik-logo-chronische-pijn
oersterk chronische pijn
your/brain/balance
stichting-emovere-the-chronic-pain-coach

Migraine symptomen

Migraine bestaat vaak uit matige tot heftige herhaalde aanvallen van hoofdpijn. Het betreft stekende, bonzende pijn in de slaapstreek en de pijn kan uitlopen tot achter in de nek. De pijn kan ook lokaal zijn in het voorhoofd, rond de ogen, of aan de achterkant van het hoofd.

Verschillende soorten migraine
- Migraine met hoofdpijn, met aura (‘klassieke migraine’) 
- Migraine met hoofdpijn, zonder aura (‘gewone migraine’) 
- Migraine zonder hoofdpijn, met aura (‘oogmigraine’)
- Migraine met draaiduizeligheid (‘evenwichtsmigraine’)

Wat is een migraine aura?
Een aanval van minder goed zien met een vlek die verandert. Er zit een vlek in één helft van je gezichtsveld (links of rechts), in allebei je ogen. De vlek is licht, flikkert, heeft verschillende kleuren en groeit geleidelijk. De vlek trekt langzaam naar buiten toe uit beeld. Je kunt ook moeite hebben met praten, je zwak voelen en tintelingen of een dof gevoel hebben in je vingers, handen, armen en benen.

Goed om te weten!
Migraine kan een acute medische oorzaak hebben. Laat je dan ook altijd onderzoeken door een medisch specialist om dit uit te sluiten.
migraine-symptomen

Waarom heb je migraine pijn?

Wat betreft de oorzaak van migraine tasten artsen en onderzoekers al jaren in het duister. Vaak wordt een combinatie van pijnstillers, beweging, massages en rust als advies gegeven, maar vaak blijft de migraine steeds terugkeren? Tijd om je te verdiepen in de échte pijnveroorzaker.

Pijn als afleiding!
Migraine pijn wordt vaak veroorzaakt door je onderbewuste brein. Deze wil je namelijk beschermen tegen alle onderdrukte emoties die je ooit hebt geïnterpreteerd als heftig en gevaarlijk. Zie het als een afleidingsstrategie; iedere keer als je een heftige emotie ervaart, denkt je brein dat je in emotioneel gevaar bent en geeft het je een pijnprikkel ter afleiding.
migraine-symptomen

Benieuwd naar de oplossing?

Pijn is aangeleerd gedrag

Je brein heeft een strategie ontwikkeld die jou lichamelijk pijn geeft. Dit noemen we psychosomatisch: psycho = je brein en somatisch = het lichamelijke. Je brein beïnvloedt je lichaam namelijk door jou pijn te geven. 

Waarom doet je lichaam dit?
Stress, onverwerkte negatieve gebeurtenissen (trauma's) en bepaalde gedachtepatronen zorgen ervoor dat je brein en specifieke lichamelijke processen zoals je sympatische zenuwstelsel (je gaspedaal) in overdrive gaan. Dit veroorzaakt de klachten die je nu ervaart. Je wordt continu overprikkeld.


De échte oorzaak van langdurige pijn

Onderdrukte emoties zijn grotendeels de oorzaak achter je pijn. Het emotionele centrum van je brein (je amygdala) wordt continu overprikkeld:STRESS! 
Je hele systeem denkt continu dat er gevaar dreigt. 

Hoog tijd om weer naar je lichaam te gaan luisteren en je lichaam weer in ruststand: je parasympathische zenuwstelsel (je rem) te brengen. 

Pak de oorzaak aan
Alleen door de oorzaak aan te pakken los je het probleem op. Je lichamelijke klachten zijn signalen die aangeven dat je uit balans bent. Wil je je migraine pijnklachten serieus nemen voordat ze verergeren? Wil je de échte oorzaak achter je pijn aanpakken? Los het dan op bij de bron: je brein.

pijn expert Jan van Rosmalen
Jan van Rosmalen
The Chronic Pain Coach ®
Bewustzijnscoach en Pijn Expert

Reviews

ischias oplossingen
Anne Wilbers
Klacht: Rug- & schouderpijn

'De pijn nam al heel snel af. Het programma brengt me meer dan ik had durven hopen omdat de effecten in alle gebieden van je leven doorwerken. Bedankt!'

Niels Jungst
Klacht: CRPS

'Tot verbazing van mijn polstherapeut werkt mijn hand weer voor 90 procent! Ik heb geen last meer van mijn benen, de pijn in mijn rug en schouders is gehalveerd, maar het belangrijkste: ik heb weer plezier in het leven!'
Marga Willemsen
Klacht: reumatische pijn

'Van totale stijfheid en verkramping naar beweeglijkheid en souplesse in een half jaar. De technieken pas ik dagelijks toe, zoals bewust naar mijn emoties gaan.'
ischias-oefeningen programma

Benieuwd?


Zo pak je migraine écht aan

Het medicijn: stoppen met migraine-oefeningen. Je focust daarmee enkel op je pijn die daardoor júist toeneemt. Wat je aandacht geeft groeit. Ook het continu switchen tussen verschillende oefeningen zorgt voor spanning, angst en frustratie. Een trigger voor de pijn die hierdoor alleen maar zal toenemen.

Verander van strategie
Je brein heeft zich een strategie aangeleerd die je pijn geeft. Strategieën kun je doorbreken en dat is waar wij ons met de CPC® op focussen. 

Door het leren van nieuwe kennis en inzichten heb jij de tools en technieken in handen om je brein te resetten en opnieuw te programmeren. Je gaat verkeerd aangeleerde neurologische verbindingen veranderen. Dit wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd. 

Wanneer je deze technieken leert toepassen, pak je de onderliggende oorzaak (onderdrukte emoties) van je lichamelijke klachten aan. Het bijkomstige effect hiervan is dat je lichamelijke klachten zullen verdwijnen. Migraine bestaat naar ons idee dus eigenlijk niet. 

The Chronic Pain Coach

BELANGRIJK:

Het copyright© van de videolessen en het daarbijbehorende e-book is vastgelegd door Jan van Rosmalen, grondlegger van The CPC®-programma. Het is niet toegestaan de inhoud van het e-book en/of de video’s en audio files over te nemen en te verspreiden. Ongewenste verspreiding op welke manier dan ook zal juridische gevolgen hebben. Op geen enkele wijze kan The Chronic Pain Coach aansprakelijk worden gehouden voor jouw beslissingen, acties en resultaten op welk moment dan ook en onder alle omstandigheden. 
Copyright © 2020-2022
Powered By ClickFunnels.com