conscious personal coaching logo

The Chronic Pain Coach

  Menu

Wat is het Carpaal tunnel syndroom ?


(en: wat is het niet?)
Carpaal tullen syndroom is een signaal van je lichaam dat er iets aan de hand is. Letterlijk is er iets aan de hand, maar waarschijnlijk heel iets anders dan nu doet vermoeden.

Waar heb je last van?
Het wordt ook wel mediane zenuwcompressie genoemd, het is een aandoening die gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in uw hand veroorzaakt. Het gebeurt door druk op je medianuszenuw, die over de hele lengte van je arm loopt, door een doorgang in je pols gaat die de carpale tunnel wordt genoemd, en eindigt in je hand.

Onze focus ligt vooral op het verklaren waarom de Carpaal tunnel syndroom ontstaat.  Want je kan het zelf stoppen, hoe gek dit nu misschien nog klinkt.


Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom symptomen

Carpaal tunnel syndroom kenmerkt zich door pijn in de hand met uitstraling naar onderarm en soms rug. Vaak komt de pijn in vlagen. 

De meest voorkomende klachten zijn: 
Tintelende of pijnlijke handpalmen en vingers;
Uitstralende pijn naar de onderarm, elleboog en schouders en
vermindering van kracht.

Carpaal tunnel syndroom voorkomen?
Op het moment dat je een carpaal tunnel syndroom hebt ben je al over jouw limiet heen gegaan. Als je gaat begrijpen dat spanningen de oorzaak zijn  aangestuurd vanuit het brein ben je op weg te begrijpen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Door dit inzicht kan je de pijn zelf op lossen kan je carpaal tunnel syndroom in de toekomst voorkomen.

Let op:
Carpaal tunnel syndroom klachten kunnen een acute medische oorzaak hebben. Laat je dan ook altijd eerst onderzoeken door een medisch specialist om dit uit te sluiten.

Waarom heb je een Carpaal tunnel syndroom?

burn out symptomen
Voor de huidige medische wereld is de oorzaak is tot op heden nog steeds niet duidelijk wat precies carpaal tunnel syndroom veroorzaakt.

Het eerste advies is vaak meer rust en ontspanning. Als de klachten aanhouden worden soms medicijnen voorgeschreven. 

Is er iets mis met je hand?
Er ontstaat angst als je denkt dat er dan iets mis is met je hand. Je beland in een medisch avontuur. Voordat je hierin stapt is het beter om te kijken naar een veel aannemelijkere oorzaak van het probleem.

De échte oorzaak!
De echte oorzaak van de klachten is niet je hand zenuw maar het zijn onderdrukte negatieve stress emoties. Het brein wil je namelijk beschermen voor de onderdrukte negatieve emoties (angst) die het heeft geïnterpreteerd als heftig en gevaarlijk. Dit doet het door je af te leiden met vage klachten!

De klachten zijn een super vernuftige strategie van je onderbewuste brein. Als je een burn out ervaart is dit een teken dat je brein denkt dat je in emotioneel gevaar bent. Het wil je beschermen voor de onderdrukte stress emoties en geeft je een overweldigende klachten als afleiding.

Carpal/tunnel/syndroom

Benieuwd naar de oplossing?

Pijn is aangeleerd gedrag

Je brein heeft een strategie ontwikkeld die jou lichamelijk pijn geeft. Dit noemen we psychosomatisch: psycho = je brein en somatisch = het lichamelijke. Je brein beïnvloedt je lichaam namelijk door jou pijn te geven. 

Waarom doe je lichaam dit?
Stress, onverwerkte negatieve gebeurtenissen (trauma's) en bepaalde gedachtepatronen zorgen ervoor dat je brein en specifieke lichamelijke processen zoals je sympatische zenuwstelsel (je gaspedaal) in overdrive gaan. Dit veroorzaakt de klachten die je nu ervaart. Je wordt continu overprikkeld.


De échte oorzaak van langdurige pijn

Onderdrukte emoties zijn grotendeels de oorzaak achter je pijn. Het emotionele centrum van je brein (je amygdala) wordt continu overprikkeld:STRESS! 
Je hele systeem denkt continu dat er gevaar dreigt. 

Hoog tijd om weer naar je lichaam te gaan luisteren en je lichaam weer in ruststand: je parasympathische zenuwstelsel (je rem) te brengen. 

Je lost het probleem niet op door te rusten of het denken te veranderen. Het is misschien nu nog moeilijk te bevatten maar de oorzaak ligt niet in je in je gedachte patronen. Het is je brein die klachten creëert omdat je emoties onbewust onderdrukt.

Pak de oorzaak aan
Alleen door de oorzaak aan te pakken los je het probleem op. Je lichamelijke klachten zijn signalen die aangeven dat je uit balans bent. Wil je je Carpaal tuneel syndroom serieus nemen voordat ze verergeren? Wil je de échte oorzaak achter je pijn aanpakken? Los het dan op bij de bron: je brein.

pijn expert Jan van Rosmalen
Jan van Rosmalen
The Chronic Pain Coach ®
Bewustzijnscoach en Pijn Expert

Succesverhalen

ischias oplossingen
Anne Wilbers
Klacht: Rug- & schouderpijn

'De pijn nam al heel snel af. Het programma brengt me meer dan ik had durven hopen omdat de effecten in alle gebieden van je leven doorwerken. Bedankt!'

Niels Jungst
Klacht: CRPS

'Tot verbazing van mijn polstherapeut werkt mijn hand weer voor 90 procent! Ik heb geen last meer van mijn benen, de pijn in mijn rug en schouders is gehalveerd, maar het belangrijkste: ik heb weer plezier in het leven!'
Marga Willemsen
Klacht: reumatische pijn

'Van totale stijfheid en verkramping naar beweeglijkheid en souplesse in een half jaar. De technieken pas ik dagelijks toe, zoals bewust naar mijn emoties gaan.'

Zo pak je je CPRS écht aan

Het medicijn: stoppen met het accepteren dat het carpaal tunnel syndroom bij je leven hoort . Wat je aandacht geeft groeit. Ook het continu switchen tussen verschillende behandelmethodes zorgt voor spanning, angst en frustratie. Een trigger voor de pijn die hierdoor alleen maar zal toenemen.

Trainen? 
Train het orgaan dat de pijn veroorzaakt: je brein. Door een totaal andere en vernieuwende benadering en techniek kunnen wij je helpen klachten vrij te worden. Stop met zoeken, stop met behandelingen die een placebo effect teweegbrengen en pak de écht oorzaak aan. Je hebt paniek omdat je uit balans bent.

Je brein is het medicijn
De huidige wetenschap ziet een heel belangrijke factor over het hoofd. Het is namelijk het brein dat vage signalen genereert én verwerkt. Je brein is het aansturend orgaan dat ervoor zorgt dat je je angstig voelt.

De strategie
Je brein heeft zich een strategie aangemeten die je pijn geeft. Strategieën kun je doorbreken en dat is waar wij ons met de CPC®-methode op focussen. Door het volgen van onze methode heb jij de tools en technieken in handen om je brein te resetten en opnieuw te programmeren. Je gaat verkeerd aangeleerde neurologische verbindingen veranderen. Dit wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd. 

Wanneer je onze technieken leert toepassen, pak je de onderliggende oorzaak van je lichamelijke klachten aan. Het bijkomstige effect hiervan is dat je lichamelijke klachten zullen verdwijnen. De oorzaak ligt namelijk in je brein. Nét als de oplossing.

The Chronic Pain Coach

BELANGRIJK:

Het copyright© van de videolessen en het daarbijbehorende e-book is vastgelegd door Jan van Rosmalen, grondlegger van The CPC®-programma Het is niet toegestaan de inhoud van het e-book en/of de video’s en audio files over te nemen en te verspreiden. Ongewenste verspreiding op welke manier dan ook zal juridische gevolgen hebben. Op geen enkele wijze kan The Chronic Pain Coach aansprakelijk worden gehouden voor jouw beslissingen, acties en resultaten op welk moment dan ook en onder alle omstandigheden. 
Copyright © 2020-2021
Powered By ClickFunnels.com