conscious personal coaching logo

The Chronic Pain Coach

conscious personal coaching logo

The Chronic Pain Coach

  Menu

CPC® BLOG

Lichaam - Mind - Bewustzijn

Jan in de media

Jan deelt graag zijn kennis in podcasts en in de geschreven media zoals blogs en magazines. Heb je niet genoeg aan de blogs en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Luister dan de podcast met the Chronic Pain Coach®.

Jan van Rosmalen Media

13-06-2023

Verkeerde identificatie met chronische pijn.

Ik wil graag een ander perspectief met jullie delen over chronische pijn en hoe we ermee kunnen omgaan. Ik wil jullie informeren over het concept van het onschuldige bewustzijn en de verkeerde identificatie met chronische pijn. Door dit inzicht te omarmen, kunnen we een pad vinden naar verlichting van chronische pijn.


06-06-2023

De kracht van aandachtig luisteren,
intens voelen en loslaten.

In ons hectische en veeleisende leven worden we vaak meegesleurd in een voortdurende stroom van gedachten, zorgen en verplichtingen. We verliezen het contact met onszelf, met onze diepste emoties en verlangens. Maar te midden van dit tumult schuilt een waardevolle les: de kracht van aandachtig luisteren, intens voelen en loslaten.


30-05-2023

Het belang van zelfliefde.

Zelfliefde is een concept dat de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Het gaat over het waarderen, accepteren en zorgen voor jezelf op een diep niveau. 02-04-2023

Een prachtige oefening om bewust te ontspannen

Een groot deel van de dag zitten we vast in onze mind. We denken aan morgen of zijn bezig met gisteren. Omdat we zoveel denken, zijn we gespannen. Met deze oefening laat je je mind in je voordeel werken en gaat ontspannen een stuk makkelijker. Ontspan en laat los!


25-04-2023

Gedachten creëren mede je klachten 

Hoe jij denkt, is hoe jij je voelt!
Massa en energie zijn dus gelijk aan elkaar; hoe jij denkt, is hoe jij je voelt. Als je dit begrijpt, hoef je maar voor één ding te zorgen: positieve gedachten. Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, zeker als je in een lage energie verkeert. Maar weet dat dit dé oplossing is.


20-04-2023

Spanningen en klachten

Weerstand is de hoofdoorzaak. De hoofdoorzaak van alle spanningen en klachten die je ervaart. Maar hoe laat je de weerstand nu los? Een van de grote vraagstukken in de moderne psychologie waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Ik ga je uitleggen hoe dat komt. 


13-04-2023

De mind: je vriend of vijand?

Onze mind weet niet wat waar is, dát is ons probleem.
Je wordt hier op aarde gedropt en mag door trial-and-error zelf testen wat voor jou werkt. Wat is dan de oorzaak voor deze mentale wirwar?


28-03-2023

Misschien hoef je wel helemaal 
niet in trauma therapie! 

Misschien hóéf je wel helemaal niet te graven. Misschien hoef je alleen maar alles wat je niet wil, los te laten in plaats van het te onderzoeken. Ik denk dat dit de weg is. Wie zoekt, zal vinden, maar wie loslaat, zal vrij zijn. 


22-03-2023

Het is belangrijk dat je je emotionele huishouden op orde brengt, maar hoe doe je dat?

Stel jezelf elke ochtend als je wakker wordt dezelfde vraag: hoe voel ik me nu eigenlijk? Wees eerlijk en oprecht. Ben je moe? Omarm de vermoeidheid. Je lichaam geeft namelijk aan dat je rust nodig hebt. Het is vaak moeilijk om hieraan toe te geven, want je wilt zo veel. Maar met een lege tank kan je niet rijden.


13-03-2023

Waarom je moet oppassen 
met wat je gelooft

Het is belangrijk dat je je bewustzijn verruimt om van je klachten af te komen. Zo ben je beter in staat te filteren welke informatie je bewust wilt geloven en zorg je ervoor dat je niet onderbewust wordt geprogrameerd, zoals in de media gebeurt. Als je bijvoorbeeld twintig keer Coca Cola voorbij hebt zien komen, koop je uiteindelijk tóch dat blikje als je in de supermarkt of bij het tankstation staat. 


23-02-2023

5 tips om triggers aan te gaan

Weet dat een trigger een oud stukje onverwerkte emotie is dat in jou afgaat. Je hebt dan een keuze: je reageert op de automatische piloot vanuit emotie (en de boel escaleert) of je neemt de controle en besluit zelf hoe je wilt reageren. Hier 5 tips om triggers om te zetten naar iets positiefs.


27-12-2021

Ons lichaam heeft 7 
belangrijke energie centra's

Beschouw elk van hen als een individueel informatiecentrum. Elk heeft zijn eigen specifieke energie die een overeenkomstig niveau van bewustzijn draagt. 
Elk heeft ook zijn eigen individuele klieren, hormonen, chemie en individuele netwerk van neuronen. Zie deze individuele clusters van neurologische netwerken als minibreinen.


03-12-2021

De Nieuwe Tijd

De (nieuwe) tijd is aangebroken, wat gebeurt er precies? In deze tijd kun je zien, horen, voelen, merken dat er veel gaande is in je omgeving, en wellicht in jou. We leven in een overgangsfase van 3-dimensionaal (3D) naar 5-dimensionaal leven (5D). 5-Dimensionaal wordt wel De Nieuwe tijd genoemd. In De Nieuwe tijd kun je leven vanuit vertrouwen en verbinding, vanuit liefde en creatie.


17-11-2021

Zenuwpijn? Zo kan koffie een rol spelen

Koffie was mijn plezier momentje. Bij het aanbreken van de dag keek ik uit naar een lekker vers gezet bakje koffie (40mg cafeïne) om vervolgens te genieten van de vrijwel directe rush die mij aan de gang zette. Cafeïne verhoogt de hartslag en de bloeddruk en dat resulteert in een extra dosis (fake) energie. Nu ben ik van nature al redelijk actief en snel in de dingen die ik doe, dus heb ik die extra boost wel nodig?


04-11-2021

Breng je brein tot rust me Alpha golven

Audio: Alfa golven
Je hersenen produceren alfagolven (8 - 12 Hz) wanneer je wakker maar ontspannen bent en niet veel informatie verwerkt - zoals 's morgens vroeg, vlak voordat je gaat slapen en wanneer je dagdroomt of meditatie beoefent. In onderzoeken is alfa-activiteit in verband gebracht met een vermindering van stress, angst, ongemak en pijn. Het kan ook helpen met het geheugen.

Probeer het uit: 
Hieronder een link van Alpha golven op spotify.


01-11-2021

Affirmatie als achtergrond

Affirmatie: Stop je focus op geluk. Wéés het geluk. 
Elke keer als je de keuze maakt om het geluk te zijn ook al ben je het niet zend je je gedachten een positieve kant op. 

Gebruik dit als achtergrond van je telefoon of je desktop. 28-10-2021

Filmtip: De kracht van het hart

Deze adembenemende film, met de wijsheid van Dr. Maya Angelou, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Gary Zukav en de verhalen van zielen die door liefde zijn getransformeerd over de hele wereld.

The Power of the Heart, heeft het potentieel om een ​​kwantumsprong in de mensheid te genereren.

20-9-2021

Verander je staat van zijn

Wees wie je wilt zijn. Verander je de staat van zijn! 
Als je dit consequent blijft doen verander je je jouw interne realiteit naar je realiteit die je met je zintuigen waarneemt. Voelen alsof het zo is is de sleutel. Luister de lezingen in de spotify podcast van Neville Goddhart. Geef het tijd om deze Universele wet te begrijpen. Je leert door het zelf te doen.

19-07-2021

Dít hebben onderdrukte emoties 
en chronische pijn met elkaar te maken?

Waar komt die hoofdpijn toch vandaan? Waarom komt mijn rugpijn steeds terug? Hoe kom ik aan die piep in mijn oren? Zomaar een aantal klachten waar vaak geen blijvende oplossing voor is. Chronische pijn is hét raadsel van de eenentwintigste eeuw. Zit het dan tóch niet gewoon tussen mijn oren?

23-03-2021

Wat werkt bij Fibromyalgie?

Is Fibromyalgie onzin?
In feite is de stempel fibromyalgie onzin. Want ieder persoon is verschillend. Zo ook de klachten. Het is fijn om als eenheidsworst een stempel te drukken op klachten waar de medische wereld geen antwoord op heeft. Dan heb je een diagnose en kan je naar huis. Wil je kennis en inspiratie ontvangen schrijf je dan nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

05-02-2021

Hoe geef je die gedachtes de juiste vorm?

Wat zijn gedachtes?
Op een meditatiekussen zitten en (proberen) aan niks te denken, wordt vaak als hét middel tegen een hoofd vol gedachtes gezien. Een fles wijn wordt ook nogal eens ingezet om die eindeloze stroom gedachten te temperen. Maar helpt het ook?
07-01-2021

Waarom je het verleerd bent emoties te voelen

Je ervaart emoties als gevaar!
Angstige situaties die je in het verleden hebt meegemaakt en stressvol of emotioneel beladen waren, hebben in je brein een signaal afgegeven; het is te veel om te verwerken.
24-12-2020

Focus je op de pijn en is het er daarom?


Alles begint met aandacht. 
Want zonder aandacht zou je pijn niet waarnemen, toch? Pijn is zo slim dat het ál je aandacht opeist. Tot het moment dat je ineens wordt afgeleid. 
17-10-2020

7 obstakels (en hoe je ze overwint)

Jij bent nu eenmaal diegene met pijn. Toch? 
Je hebt je gehecht aan de identiteit die je hebt ontwikkeld. 
Nee! Zorg dat je dit loslaat; praat er niet meer over, lees er niet meer over. Nu, op dit moment, ben jij de nieuwe versie van jezelf. De pijnvrije jij die je wílt zijn. Hoe je dat precies doet, lees je in dit artikel.

10-10-2020

Angst is de motor achter je pijn

Pijn zorgt voor frustratie en onzekerheid. 
Je gaat op zoek naar antwoorden en verklaringen. Geen controle hebben zorgt voor angst. Stressvolle situaties zijn door gebeurtenissen (trauma’s) uit je verleden aangeleerd als gevaarlijk. Door hier van weg te lopen of je er voor af te sluiten, druk je de angstemotie weg. Hoe leer je emoties weer voelen?

02-10-2020

Triggers zijn onbewuste patronen

Vaak is een externe situatie een trigger.
Situaties waarin je door iets getriggerd wordt en vervolgens boos, angstig of gefrustreerd reageert. Zo'n trigger is eigenlijk een situatie uit je verleden. Op het moment dat je wordt getriggerd, interpreteert je brein de situatie als een soortgelijke situatie die je al eens mee hebt gemaakt. Hoe zit dat precies?

Powered By ClickFunnels.com