Wat zijn Angts klachten?


(en waarom heb je er last van?)

Angst is een oersignaal dat door je amygdala (het emotionele gevarencentrum in je brein) wordt aanzet. Hierdoor schiet je lichaam in een vecht- en vlucht modus: je lichaam denkt dat er gevaar dreigt. Je brein weet alleen niet wat het verschil is tussen fysiek en emotioneel gevaar.

Klachten 
Een angstaanval geeft vaak lichamelijke klachten, zoals een snelle hartslag, snelle ademhaling, duizeligheid en wazig zien. Je kunt tijdens of na een angstaanval ook last hebben van fysieke pijn, huiduitslag, jeuk of andere onverklaarbare klachten.

Onze focus ligt op het verklaren wáárom de angst ontstaat. Daar ligt namelijk óók de oplossing.

Bekend van:

holistik-logo-chronische-pijn
oersterk chronische pijn
your/brain/balance
stichting-emovere-the-chronic-pain-coach

1 op de 5 Nederlanders heeft last van angstaanvallen

De meestvoorkomende klachten
Migraine | Rugpijn | Zenuwpijnen | Huiduitslag | Opgejaagd gevoel | Depressieve gedachten | Neerslachtigheid | Hartkloppingen | Zweetaanvallen | Prikkelbare darmen | Geen eetlust | Buikpijn

Angstaanvallen voorkomen
Een angstaanval kun je voorkomen door op zoek te gaan naar de oorzaak, die in je emotionele lichaam ligt. Dit emotionele lichaam heeft onverwerkte gebeurtenissen ingekapseld in jouw lijf. Doordat ze niet zijn verwerkt, creëren deze energie-structuren angstpatronen in je brein.

Let op:
Lichamelijke klachten kunnen een acute medische oorzaak hebben. Laat je dan ook altijd eerst onderzoeken door een medisch specialist om dit uit te sluiten.

Waarom heb ik Angst klachten?

burn out symptomen
Voor de huidige medische wereld is het vaak niet duidelijk wat nou precies de oorzaak is van jouw angst en paniekaanval. Het eerste advies is vaak: meer rust, meer ontspanning. Als de klachten aanhouden, worden soms medicijnen voorgeschreven. 

Is er iets mis mij?
Dit is een gedachte die we vaak horen. Vaak is er echter lichamelijk niks mis, maar is je emotionele lichaam uit balans. 

Onderdrukte emoties
Angstaanvallen worden in veel gevallen veroorzaakt door onderdrukte, negatieve emoties. Het brein wil je namelijk beschermen voor de onderdrukte negatieve emoties (angst) die het in het verleden heeft geïnterpreteerd als heftig en gevaarlijk. De gevoelens werden op dat moment niet volledig doorvoelt en blijven daardoor op celniveau achter in je lichaam.

Fysieke klachten zijn vaak emotionele klachten
De klachten kunnen een afleiding van je brein zijn, om je af te leiden van onderdrukte emotionele trauma's. Het signaal dat het afgeeft is dat zolang jij je emotionele lichaam niet heelt, het je klachten blijft geven. Net zolang totdat je doorhebt dat er iets geheeld moet worden in jou.
angst symptomen

Benieuwd naar de oplossing?

Pijn is aangeleerd gedrag

Je brein heeft een strategie ontwikkeld die jou klachten geeft. Dit noemen we psychosomatisch: psycho = je brein en somatisch = het lichamelijke. Je brein beïnvloedt je lichaam namelijk door jou pijn te geven. 

Waarom wil je brein je beschermen?
Het wil je beschermen tegen negatieve emoties die opgeslagen liggen in je onderbewuste. Je hebt ze verdrukt. Dit heeft je brein gedaan met een reden. Op het moment dat je de emoties ervaarde, was het te heftig om allemaal te doorleven. 

Ook kan het zijn dat je een persoonlijkheid hebt die dagelijks onbewust emoties onderdrukt. Op dat moment zorgt je brein ervoor dat specifieke lichamelijke processen zoals je sympathische zenuwstelsel (je gaspedaal) in overdrive gaan. Dit veroorzaakt de angst en pijnklachten die je nu ervaart. Je wordt continu onbewust emotioneel overprikkeld. Dit geeft weer lichamelijke stress.

De échte oorzaak van langdurige pijn

Onderdrukte emoties zijn grotendeels de oorzaak achter je pijn. Het emotionele centrum van je brein (je amygdala) wordt continu overprikkeld:STRESS! 
Je hele systeem denkt continu dat er gevaar dreigt. 

Hoog tijd om weer naar je lichaam te gaan luisteren en je lichaam weer in ruststand: je parasympathische zenuwstelsel (je rem) te brengen. 

Je lost het probleem niet op door te rusten of het denken te veranderen. Het is misschien nu nog moeilijk te bevatten maar de oorzaak ligt niet in je in je gedachte patronen. Het is je brein die klachten creëert omdat je emoties onbewust onderdrukt.

Pak de oorzaak aan
Alleen door de oorzaak aan te pakken los je het probleem op. Je lichamelijke klachten zijn signalen die aangeven dat je uit balans bent. Wil je je angst klachten serieus nemen voordat ze verergeren? Wil je de échte oorzaak achter je pijn aanpakken? Los het dan op bij de bron: je brein.

pijn expert Jan van Rosmalen
Jan van Rosmalen
The Chronic Pain Coach ®
Bewustzijnscoach en Pijn Expert

Succesverhalen

ischias oplossingen
Anne Wilbers
Klacht: Rug- & schouderpijn

'De pijn nam al heel snel af. Het programma brengt me meer dan ik had durven hopen omdat de effecten in alle gebieden van je leven doorwerken. Bedankt!'

Niels Jungst
Klacht: CRPS

'Tot verbazing van mijn polstherapeut werkt mijn hand weer voor 90 procent! Ik heb geen last meer van mijn benen, de pijn in mijn rug en schouders is gehalveerd, maar het belangrijkste: ik heb weer plezier in het leven!'
Marga Willemsen
Klacht: reumatische pijn

'Van totale stijfheid en verkramping naar beweeglijkheid en souplesse in een half jaar. De technieken pas ik dagelijks toe, zoals bewust naar mijn emoties gaan.'

Zo pak een angstklachten écht aan

Het medicijn: stoppen met zoeken. Je focust daarmee enkel op het probleem dat daardoor júist toeneemt. Wat je aandacht geeft groeit. Ook het continu switchen tussen verschillende oefeningen zorgt voor spanning, angst en frustratie. Een trigger voor de pijn die hierdoor alleen maar zal toenemen.

Verander van strategie
Je brein heeft zich een strategie aangeleerd die je pijn geeft. Strategieën kun je doorbreken en dat is waar wij ons met de CPC® op focussen. 

Door het leren van nieuwe kennis en inzichten heb jij de tools en technieken in handen om je brein te resetten en opnieuw te programmeren. Je gaat verkeerd aangeleerde neurologische verbindingen veranderen. Dit wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd. 

Wanneer je deze technieken leert toepassen, pak je de onderliggende oorzaak (onderdrukte emoties) van je lichamelijke klachten aan. Het bijkomstige effect hiervan is dat je lichamelijke klachten - waaronder je angstklachten - zullen verdwijnen. Een burn out bestaat naar ons idee dus eigenlijk niet. Het zijn symptomen van een niet goed begrepen signaal van je brein. Begrijp je nu dat je klachten worden veroorzaakt door onderdrukte emoties?

Wil je meer weten?
Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang GRATIS meer kennis en inzichten

Je fysieke en mentale gezondheid verbeteren met praktische tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

ischias symptomen
The Chronic Pain Coach

BELANGRIJK:

Het copyright© van de videolessen en het daarbijbehorende e-book is vastgelegd door Jan van Rosmalen, grondlegger van The CPC®-programma. Het is niet toegestaan de inhoud van het e-book en/of de video’s en audio files over te nemen en te verspreiden. Ongewenste verspreiding op welke manier dan ook zal juridische gevolgen hebben. Op geen enkele wijze kan The Chronic Pain Coach aansprakelijk worden gehouden voor jouw beslissingen, acties en resultaten op welk moment dan ook en onder alle omstandigheden. 
Copyright © 2020-2022
Powered By ClickFunnels.com